Qi Gong Healing Tao

Laatste nieuws 

Het seizoen loopt succesvol. De huidige sessies zijn theoretisch volzetWij zijn erg flexibel, hanteren zeer democratische prijzen en werken zonder bindende, dure abonnementen. Sport - en dans op uw maat en agenda  is onze andere grote troef. Gymlib gebruikers zijn welkom mits 24u voorafgaand een SMS naar 0477 761 347.

Data herfstsessies : 

 • dinsdag Sint-Kruis : sept 17-24/ okt 01-08-15-22-29/ nov 05-19 - NIET op 12 nov    
 • zondag Assebroek : sept 22-29/ okt 06-13-20-27/ nov 03-17-24 - NIET op 10 nov

Info :

 • wens je nog instant aan te sluiten of voor je vragen - mail : martin.blomme@skynet.be 
 • wens je als NIEUW lid in te schrijven voor één van de wintersessies : klik op de oranje tegel hiernaast
 • een proefles kan en is gratis en vrijblijvend
 • bevalt de lopende sessie je toch niet helemaal : stap dan zonder financieel verlies over binnen ons ander aanbod
QI HERFST DIN - 17 sep - 18:30    bezig
QI HERFST DIN - 17 sep - 20:00    bezig
QI WINTER DIN - 26 nov - 18:30    volzet
QI WINTER DIN - 26 nov - 20:00    06
QI HERFST ZON - 22 sep - 09:30    bezig
QI WINTER ZON - 01 dec - 09:30    05

Bij de avondsessies ligt de focus op rustgevende energie, bij de zondagmorgensessies op krachtige energie.

Info

De weg naar innerlijke kracht : “ Lukt het je om lichaam en geest in één mooie balans te houden? Kun je een scheiding van lichaam en geest vermijden ? Lukt het je om als een klein kind te zijn, vol aandacht en oneindig soepel? “ - Boek van de Tao en de Innerlijke Kracht, Lao Zi 

Exclusief voor het Brugse Ommeland organiseert Davos Inc lessenreeksen Qi Gong – Healing Tao aan 66 € voor 9 sessies van 75 minuten : Qi Gong moet voor iedereen betaalbaar zijn. 

De oosterse bewegingskunst Qi Gong ( spreek uit : “tsjie gong ) is één van de pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en blijkt ook volgens Westers geneeskundig onderzoek goed voor lichaam en geest. Het bevordert de algemene gezondheid (bloeddruk, bloedsomloop, zenuwstelsel, stofwisseling, immuunsysteem…) en maakt het lichaam sterk en soepel (spieren, gewrichten, pezen). Het vertraagt het verouderingsproces en verruimt het spiritueel bewustzijn. En tenslotte voegt het positieve effecten toe bij de behandeling ernstige gezondheidsproblematieken (o.a. arthritis, fibromyalgie, MS, kanker, Parkinson, Alzheimer, depressie, burn-out) 

Davos Inc wil graag iedereen van deze helende bewegingskunst laten genieten en organiseert 2 sessies van 9 weken in Sint-Kruis op dinsdagen aan 5.86€ per uur en op zondagmorgen één sessie in Assebroek. Geen matje nodig !

Wat

Qi Gong is Chinees voor ‘werken met je levensenergie-Qi’ : het is een duizenden jaar oude Chinese gezondheidspraktijk. Via beweging, ademhaling en mindful oefenen leer je lichaam en geest te trainen. De eenvoudige, zachte en meditatieve bewegingen heffen blokkades op, brengen je energetisch systeem in balans en voorkomen zo ziekte, stress en vermoeidheid. Qi Gong wordt gezien als de fundering van Tai Chi. 

Waarom: Healing Tao

Er zijn vele soorten Qi Gong. Onze lesgever werkt volgens het systeem Universal Healing Tao : dit is een methode van energetische zelf-ontwikkeling, decennia geleden in het westen geïntroduceerd door de Taoïstische Grandmaster Mantak Chia. Doel is de harmonieuze ontwikkeling van lichaam, ziel en geest. Daarbij volg je zoveel mogelijk de natuurlijke Weg (Chin. ‘Tao’).

Concreet leer je : spanning, negatieve emoties en stress om te zetten in Qi, innerlijke levenskracht en hoe het opnieuw voluit door je lichaam te laten stromen. Dat gebeurt via oefeningen en meditaties: Qi Zelfmassage, Tao Ademhaling, Innerlijke Glimlach, Helende klanken, Microkosmische Kringloop, Ijzeren Hemd. 

Het effect van Qi Gong – Healing Tao is direct voelbaar:

 • het is een praktisch instrument om meer ontspannen én stevig in het dagelijkse leven te staan
 • je ervaart snel een zinderend gevoel en een algehele openheid in je lichaam
 • de simpele oefeningen geven grote diepte, innerlijke kracht
 • brengt je meer in contact met je lichaam
 • brengt je emotioneel in balans
 • biedt energetische bescherming
 • stimuleert het zelfhelend vermogen
 • biedt spiritualiteit met de voeten op de grond
 • maakt van de beoefenaar boven alles een gelukkiger mens. 

May the Qi be with You !

Wat niet 

Geen ingewikkelde houdingen, geen zware oefeningen, geen speciale locaties of outfits. Opdat het Healing Tao Systeem ‘Universeel’ zou zijn, voor iedereen toegankelijk, selecteerde de grondlegger enkel de allereenvoudigste vormen. 

Verschillen met yoga

Yoga : afkomstig uit India - de 7 chakra's spelen een rol als energiepunten - fysieke oefeningen : rekken en strekken - bijzondere ademhalingstechnieken (pranayama) - wordt beoefend op een matje - vergt lenigheid - fysiek en intern gericht

QI Gong Healing Tao : afkomstig uit China - de 3 Dantians en de meridianen zijn belangrijke energie centra en banen - oefeningen zijn zeer eenvoudig : staand en zittend - vrijwel onzichtbaar leren ademenen vanuit je buik tot in hielen - overal te beoefenen - conditie en leeftijd : onbelangrijk - focus op mind, organen, spieren en pezen én externe energiebronnen (o.a. universum)

Aanbod  

QI HERFST DIN - 17 sept - 18:30 66€
QI WINTER DIN - 26 nov -  18:30 66€
QI LENTE DIN - medio feb- 18:30 66€
QI HERFST DIN - 17 sept - 20:00 66€
QI WINTER DIN - 26 nov -  20:00 66€
QI LENTE DIN  - medio feb-20:00 66€
QI HERFST ZON - 22 sept - 09:30 66€
QI WINTER ZON - begin dec- 09:30 66€
QI LENTE ZON - eind feb -  09:30 66€

Attentie!

Mensen die momenteel actief zijn moeten zich NIET opnieuw inschrijven voor toekomstige sessies : zij beschikken over een voorkeurrecht en ontvingen steeds een uitnodigingsmail.

Wie 

Iedereen kan deelnemen. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 25 om de kwaliteit te garanderen en de bewegingsruimte te vrijwaren. Wij leggen een wachtlijst aan indien nodig. U kan zich inschrijven door rechtsboven op het ORANJE blokje te drukken, alle gegevens in te vullen en te verzenden. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het lidgeld binnen de 10 dagen en houdt ook de aanvaarding van de annulaties en ristorno's in. Bij niet-betaling binnen de 10 dagen sturen wij een betalingsherinnering.Rekeningnummer : BE61 6528 0018 5317. 

Prijs 2019-2020-2021

66 € per persoon voor 9 weeksessies van elk minimum 75 minuten op dinsdag of op zondag. Een probeerles is niet aangewezen. Invallen tijdens een sessie kan uitzonderlijk mits pro rata inschrijvingsgeld. Inschrijven kan zolang de sessies niet volzet zijn - éénmaal ingeschreven heeft iedere lid een voorkeurrecht voor alle volgende sessies. 

Annulaties & ristorno's 

 • Met doktersattest: integrale terugbetaling vanaf de 3e ziekteweek via een tegoedmail
 • Zonder doktersattest: geprorateerde terugbetaling mits grondige reden via een tegoedmail én na aftrek van 25 € verzekerings- en administratiekosten 

Annulaties of ristorno’s worden vanaf 01 september 2011 uitsluitend terugbetaald via een tegoedmail. Die kan aangewend worden om in de toekomst terug te komen bij davos inc, of kan doorgegeven of verkocht worden aan derden in een persoonlijke poging om hen tot sporten aan te zetten. Een tegoedmail behoudt zijn waarde zolang davos inc als vzw actief is en zal niet in contanten terugbetaald worden. 

Kortingen

 • DIVA-korting : 50% op je eigen lidgeld per 3 nieuw aangebrachte leden 

Waar 

 • Campus De Polder - deKade - Polderstraat 78 - 8310 Sint-Kruis voor de dinsdagsessies
 • Dienstencentrum Ter Leyen - Kroosmeers 1 - 8310 Assebroek voor de zondagsessies

Bij mooi weer genieten we – zoals de Tao aanbeveelt - buiten van de zon en de natuur. Er is voldoende parkeerplaats in de buurt : wie ruim op tijd vertrekt heeft de mooiste plaatsen, wie last-minute vertrekt riskeert verder gelegen plaatsen. 

Risico's 

Voor zover wij weten zijn er geen risico’s. Deelnemen geschiedt op eigen gezondheidsrisico. Een lid verklaart zich fit voor het volgen van lessen. Davos aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid inz. schade, diefstal of verlies van persoonlijke eigendommen van de cursist. 

Lesgever 

Onze lesgever is gecertificeerd Universal Healing Tao Associate Instructor, lid van Universal Healing Tao Belgium en gecertificeerd Medical Qi Gong Practitioner (OTCG Antwerpen). Zijn lessen zijn een warme uitnodiging je Qi zo vitaal mogelijk te laten stromen en je zelfhelend vermogen zoveel mogelijk te ontwikkelen. Diploma's ter beschikking en op verzoek opvraagbaar.

Vragen

martin.blomme@skynet.be – 0477 / 761 347