Volksdansen

Laatste nieuws

 

  • wij zoeken momenteel een docent(e) volksdansen voor het nieuw seizoen in september - alle info : martin.blomme@skynet.be 
  • alle data hierna zijn achterhaald en worden aangepast na 15 juli 2020

Info

Davos Inc start het 7e jaar en het aanbod bestaat uit traditionele  VOLKSDANSEN.

Het repertoire bestaat uit traditionele volksdansen uit verschillende landen die van generatie op generatie doorgegeven zijn. We zullen een wereldreis maken doorheen dansen die hun oorsprong vonden in Ierland, Engeland, Roemenië, Macedonië, Israël, Portugal, Rusland,… Zo kunnen we een regendans uit Bolivië dansen (de Chilili), een kaarsendans uit Mexico (La Bruja), een bruiloftsdans uit Kroatië (de Potkolo), een Sirtaki uit Griekenland (Sirtaki ta Dakria), een Linedance uit de USA (de Bremer),… Op die manier leren we een stuk van de cultuur, de sfeer en de stijl van de verschillende landen kennen.

Het programma is afwisselend : trage, ingetogen of romantische dansen volgen op snelle, pittige en vrolijke dansen. Ook de opstelling varieert: we dansen soms in een kring, een vierkant, per koppel of in een sliert. De muziek wisselt van moderne folkrock tot Mariachi-muziek tot een prachtige zang of een doedelzakdeuntje. Er komen klassiekers uit de oude doos aan bod maar ook de baldansen worden niet vergeten: Boombaldansen (de Tovercirkel, de Rondo,…), Bretoense Fest-Noz-dansen (Valse Ecossaise,…). En we volgen de seizoenen: ten gepaste tijde dansen we Le Printemps, Jingle Bells,... Gezelligheid en dansplezier staan voorop !

Het aanbod loopt in 3 sessies (lente - winter - lente) van elk 9 weken van minimum 1 uur aan 33€ per sessie per persoon. Democratische lowbudget prijs. De locatie is OC Rustenhove te Assebroek. Het aanbod is zowel voor gezinnen, parters als individuele personen.

Aanbod seizoen 2020-2021

HERFST MAA - 21 sept  -  20:30              33€
WINTER MAA - 30 nov   -  20:30              33€
LENTE MAA - eind feb -  20:30              33€

Attentie!

Mensen die momenteel actief zijn moeten zich NIET opnieuw inschrijven voor toekomstige sessies : zij beschikken over een voorkeurrecht.

Wie

Iedereen die fit is kan deelnemen. Het aantal deelnemers wordt beperkt om de kwaliteit te garanderen en de bewegingsruimte te vrijwaren. Wij leggen een wachtlijst aan indien nodig.

U kan zich inschrijven door rechtsboven op het ORANJE blokje te drukken, alle gegevens in te vullen en te verzenden. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het lidgeld binnen de 10 dagen en houdt ook de aanvaarding van de annulaties's en ristorno's in. Bij niet-betaling binnen de 10 dagen sturen wij een betalingsherinnering. Rekeningnummer : BE61 6528 0018 5317.

Prijs 

33 € per persoon voor 9 weeksessies van elk minimum 60 minuten steeds op maandag

Geen sessies in de Kerst- en Paasvakantie tenzij ingehaald moet worden.Een probeerles kan mits voorafgaande aanvraag via mail of telefoon en mits de sessie niet volzet is. Invallen tijdens een sessie kan perfect mits pro rata inschrijvingsgeld. Inschrijven kan zolang de sessies niet volzet zijn - éénmaal ingeschreven heeft iedere lid een voorkeurrecht voor alle volgende sessies.

Annulaties & ristorno's

  • Met doktersattest: integrale terugbetaling vanaf de 3e ziekteweek via een tegoedmail
  • Zonder doktersattest: geprorateerde terugbetaling mits grondige reden via een tegoedmail én na aftrek van 25 euro verzekerings- en administratiekosten

Annulaties of ristorno’s worden vanaf 01 september 2011 uitsluitend terugbetaald via een tegoedmail. Die kan aangewend worden om in de toekomst terug te komen bij davos inc, of kan doorgegeven of verkocht worden aan derden in een persoonlijke poging om hen tot sporten aan te zetten. Een tegoedmail behoudt zijn waarde zolang davos inc als vzw actief is en zal niet in contanten terugbetaald worden.

Kortingen

  • DIVA-korting : 50% op je eigen lidgeld per 3 nieuw aangebrachte leden.

Inbegrepen

  • Exclusief kado rond Nieuwjaar - voor zij die deelnemen aan de WINTERSESSIE
  • Heerlijk Paaskado - voor zij die deelnemen aan de LENTESESSIE
  • BA-verzekering - permanent
  • Akkoord fotoreportage & publicatie

Waar 

Assebroek  -  OC Rustenhove - Wantestraat 151 - 8310 Assebroek

Het vinden van een parkeerplaats langs de straten in de buurt is een zaak van tijdig vertrekken. Kalender kan lichtjes wijzigen in de loop van het seizoen - via mail wordt iedere deelnemer op de hoogte gehouden.

Risico's

Het volgen van Volksdansen geschiedt op eigen gezondheidsrisico. Davos Inc aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid inz. schade, diefstal of verlies van persoonlijke eigendommen van de cursist.

Lesgever

De lesgever is Veerle Versavel : bedenker en eigenaar van de volksdansreeks. Zij is zeer gepassioneerd, heeft veel ervaring en hecht veel belang aan plezier bij het dansen : een uurtje volksdans moet een wekelijks feest zijn. De sessies worden met stemversterking afgewerkt.

Vragen

martin.blomme@skynet.be – 0477 / 761 347