Yoga - klassiek

Laatste nieuws

Data sessies :  

Woensdag :  dec: 12-19/ jan: 09-16-23-30/ feb: 13-20-27 -  niet in de kerstvakantie en niet op 06 februari

Donderdag : nov: 22-29/ dec: 06-13-20/ jan: 10-17-24-31 - niet in de kerstvakantie

De inschrijvingen voor de wintersessies staan open vanaf heden : let op : uitsluitend voor NIEUWE mensen die actueel nog geen davoslid zijn - aantal vrije plaatsen :

YK WINTER ST-ANDRIES WOE - 12 dec  - 20:00 02
YK WINTER ASSEBROEK DON - 22 nov -  19:00 02
YK WINTER ASSEBROEK DON - 22 nov  - 20:30 06

Info

Davos Inc start haar 4e seizoen yoga klassiek aan 59 euro voor 9 sessies van 75 minuten : yoga moet absoluut voor iedereen betaalbaar zijn.

Yoga is algemeen gekend en zonder twijfel goed voor lichaam en geest. De prijs die in veel centra gevraagd wordt is erg duur : tussen 8 en 12 euro per uur of 75 minuten, waanzinnig hoog en niet voor ieders budget. Voor ons is het een onrecht dat veel mensen zich budgettair geen toegang kunnen verschaffen.

Yoga oefeningen houden het lichaam gezond : ze verlengen en versoepelen de spieren, stimuleren de organen, geven zuurstof aan het organisme, zorgen voor een mooie lichaamshouding en brengen emoties en gedachten tot rust. Yoga helpt mee aan het groeiend lichaamsbewustzijn.

Davos Inc organiseert aan 5.24 euro per uur op woensdagen vanaf 13 september 2 yogasessies klassiek van elk 9 weken te Assebroek en op woensdagen vanaf 19 september te Sint-Andries, veruit de meest democratische prijs in de Brugse Regio. Breng uw en matje mee !

Wat

Het verbinden van je lichaam met je geest : de blik naar binnen om beter stand te houden tegen de buitenwereld.

Er zijn veel soorten yoga. De lesgever van deze yoga klassiek (statisch - traditionele Hatha) laat zich inspireren door de sutra's van Patanjala, algemeen erkend als één van de basisteksten voor yoga. Er zal aandacht zijn voor ethische principes (yama's en ni-yama's) en aandachts- en aardingsoefeningen, algemene opwarmingsoefeningen en klassieke asanas en chakra's. Er wordt gewerkt rond pranayama (energie halen uit de ademhaling) en de lessen bevatten ook steeds meditatie ofwel direct na een oefening ofwel op het einde. Er is ook ruimte voor spirituele duiding en een streepje humor tussenin. 

Wat niet

Geen verenging tot uitsluitend houdingen, flows, geen armliften, geen accessoires en geen te zware oefeningen (nekstand, te lange omgekeerde standen, ...). Geen speciale locaties noch outfits, geen selfieposes. Geen hybride vormen van yoga zoals dog-yoga, couple-yoga, yoga op paddle boards of in hete sauna-omgeving. Wij houden het simpel.

Aanbod seizoen 2018 - 2019

YOGA - KLASSIEK

YK HERFST ST-ANDRIES WOE - 19 sept - 20:00 59 €
YK WINTER ST-ANDRIES WOE - 12 dec - 20:00 59 €
YK LENTE ST-ANDRIES WOE - begin feb -  20:00 59 €
YK HERFST ASSEBROEK DON - 13 sept - 19:00 59 €
YK WINTER ASSEBROEK DON - 22 nov - 19:00 59 €
YK LENTE ASSEBROEK DON - eind feb -  19:00 59 €
YK HERFST ASSEBROEK DON - 13 sept - 20:30 59 €
YK WINTER ASSEBROEK DON - 22 nov - 20:30 59 €
YK LENTE ASSEBROEK DON - eind feb -  20:30 59 €

Attentie!

Mensen die momenteel actief zijn moeten zich NIET opnieuw inschrijven voor toekomstige sessies : zij beschikken over een voorkeurrecht en ontvingen steeds een uitnodigingsmail.

Wie

Iedereen die fit is kan deelnemen. Het aantal deelnemers wordt beperkt om de kwaliteit te garanderen en de bewegingsruimte te vrijwaren. Wij leggen een wachtlijst aan indien nodig.

U kan zich inschrijven door rechtsboven op het ORANJE blokje te drukken, alle gegevens in te vullen en te verzenden. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het lidgeld binnen de 10 dagen en houdt ook de aanvaarding van de annulaties's en ristorno's in. Bij niet-betaling binnen de 10 dagen sturen wij een betalingsherinnering. Rekeningnummer : BE61 6528 0018 5317.

Prijs

59 € per persoon voor 9 weeksessies van elk minimum 75 minuten op woensdag en op donderdag - gelieve een ligmatje mee te brengen

Geen sessies in de Kerst- en Paasvakantie tenzij ingehaald moet worden.Een probeerles kan mits voorafgaande aanvraag via mail of telefoon en mits de sessie niet volzet is. Invallen tijdens een sessie kan perfect mits pro rata inschrijvingsgeld. Inschrijven kan zolang de sessies niet volzet zijn - éénmaal ingeschreven heeft iedere lid een voorkeurrecht voor alle volgende sessies.

Annulaties & ristorno's

  • Met doktersattest: integrale terugbetaling vanaf de 3e ziekteweek via een tegoedmail
  • Zonder doktersattest: geprorateerde terugbetaling mits grondige reden via een tegoedmail én na aftrek van 25 € verzekerings- en administratiekosten

Annulaties of ristorno’s worden vanaf 01 september 2011 uitsluitend terugbetaald via een tegoedmail. Die kan aangewend worden om in de toekomst terug te komen bij davos inc, of kan doorgegeven of verkocht worden aan derden in een persoonlijke poging om hen tot sporten aan te zetten. Een tegoedmail behoudt zijn waarde zolang davos inc als vzw actief is en zal niet in contanten terugbetaald worden.

Kortingen

  • DIVA-korting : 50% op je eigen lidgeld per 3 nieuw aangebrachte leden.

Inbegrepen

  • Exclusief kado rond Kerstmis - voor zij die deelnemen aan de HERFSTSESSIE
  • Heerlijk Paaskado - voor zij die deelnemen aan de LENTESESSIE
  • BA-verzekering - permanent
  • Slotreceptie mei 2019
  • Akkoord fotoreportage & publicatie

Waar 

Assebroek  -  OC Sint-Kristoffel - Grote Zaal - Bossuytlaan 24

Sint-Andries - Freinetschool De Boomhut - Sportzaal - Koning Leopold III -laan 102 - 8200 Sint-Andries

Parkeren is een zaak van tijdig vertrekken. Wie ruim op tijd komt zal een dichte parkingplaats vinden, wie last-minute vertrekt riskeert verder te moeten parkeren   -   Kalender kan lichtjes wijzigen in de loop van het seizoen - via mail wordt iedere deelnemer op de hoogte gehouden.

Risico's

Het volgen van Yoga geschiedt op eigen gezondheidsrisico. Een lid verklaart zich fit voor het volgen van lessen. Davos aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid inz. schade, diefstal of verlies van persoonlijke eigendommen van de cursist.

Lesgever

Lesgever is Bart Vanacker, opgeleid in het Instituut voor Patanjala-yoga, één van de officieel erkende yogacentra in Vlaanderen. Terug te vinden op de lesgeverslijst van de Yogafederatie België. Ervaren lesgever bij Halasana yoga Eeklo. Lesgever bij start to yoga van Femma op diverse locaties. Diploma ter beschikking en op verzoek opvraagbaar.

Vragen

martin.blomme@skynet.be – 0477 / 761 347