Yowga - yoga voor mannen

Laatste nieuws

NIEUWE mensen kunnen inschrijven voor de start in september vanaf 20 juni - als de sportuitrol van de overheid gevolgd wordt dan kunnen we begin september terug volle bak aan de slag zoals het vroeger altijd was - wij adviseren iedereen om zich te laten vaccineren om het coronavirus te comprimeren - de belangstelling voor sport is uitzonderlijk hoog - stel uw inschrijving niet langer uit dan nodig.

BESTAANDE leden hebben een voorkeurrecht en schrijven in via de toegestuurde uitnodiging per mail - zij moeten verder niets vooraf ondernemen.

Wij zijn erg flexibel met zeer democratische prijzen en werken zonder bindende, dure abonnementen. Sporten op uw maat en agenda  is onze andere grote troef.  

DATA HERFSTSESSIE: donderdag sep 16-23-30/ okt 07-14-21-28/ nov 04-11 

 • alle info : martin.blomme@skynet.be 
 • een proefles kan en is gratis en vrijblijvend mits niet volzet- instappen steeds mogelijk
 • bevalt de lopende sessie je toch niet : stap dan zonder financieel verlies over binnen ons globaal aanbod

Info

Yow, de mannen : mannen moeten matten ! 

Davos Inc start het 3e seizoen exclusief yoga voor mannen of kortweg YOWGA aan 66 euro voor 9 sessies van 75 minuten : yoga moet absoluut voor iedereen betaalbaar zijn. Wij zien in YOWGA een groot potentieel omdat het een leegte in de markt is terwijl veel mannen ook graag aan een soepel lichaam willen bouwen of het zo houden of mentale rust zoeken in het jachtig leven. Jong en oud naar de mannenmat !

Yoga is algemeen gekend en zonder twijfel goed voor lichaam en geest. De prijs die in veel centra gevraagd wordt is erg duur : tussen 9 en 15 euro per uur of 75 minuten, waanzinnig hoog en niet voor ieders budget. Voor ons is het een onrecht dat veel mensen zich budgettair geen toegang kunnen verschaffen.

De enkele mannen tussen een overmacht aan dames, dat werkt niet : om wat voor reden dan ook willen wij dat mannen op hun manier genieten van yoga. Yoga oefeningen houden het lichaam gezond : ze verlengen en versoepelen de spieren, stimuleren de organen, geven zuurstof aan het organisme, zorgen voor een mooie lichaamshouding en brengen emoties en gedachten tot rust. Yoga helpt mee aan het groeiend lichaamsbewustzijn.

Davos Inc organiseert aan 6.22 euro per uur op donderdagen vanaf 16 september 9 weken te Male Sint-Kruis, veruit de meest democratische prijs in het Brugse Ommeland. Venten, breng uw matje mee !

Wat

75 minuten exclusieve mannenyoga heeft heel wat doelstellingen :

 • verhogen van de mentale kracht
 • opbouw van flexibiliteit en mobiliteit
 • betere (sport) prestaties door spierversterkende oefeningen
 • versterking van de uithouding
 • geen stress noch druk op de mat
 • ideale aanvulling voor de krachtsporter
 • balans herstellen tussen yin en yang
 • versterken immuunsysteem
 • dichter bij jezelf komen

Mannenyoga combineert oefeningen om de core te versterken met spiertoning, ontspanning en stressreductie en het gaat in essentie om de functionaliteit van een beweging. Mannenyoga is niet de meest ideale manier om af te vallen : je verbrandt er relatief gezien niet heel veel calorieën mee per sessie. Tijdens de sessies wordt muzikale ondersteuning gecombineerd met stille periodes voor meditatiemomenten. 

Wat minder

Geen hybride vormen van yoga zoals dog-yoga, couple-yoga, yoga op paddle boards of in hete sauna-omgeving. Wij houden het simpel.

Aanbod seizoen 2021 - 2022

YOGA - POWER

YW HERFST MALE DON - 16 sep - 19:45 70 €
YW WINTER MALE DON - 25 nov - 19:45 70 €
YW LENTE MALE DON - 17 feb  - 19:45   70 €

Attentie!

Mensen die momenteel actief zijn moeten zich NIET opnieuw inschrijven voor toekomstige sessies : zij beschikken over een voorkeurrecht.

Wie

Iedereen die fit is kan deelnemen. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 20 om de kwaliteit te garanderen en de bewegingsruimte te vrijwaren. Wij leggen een wachtlijst aan indien nodig.

U kan zich inschrijven door rechtsboven op het ORANJE blokje te drukken, alle gegevens in te vullen en te verzenden. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het lidgeld binnen de 10 dagen en houdt ook de aanvaarding van de annulaties's en ristorno's in. Bij niet-betaling binnen de 10 dagen sturen wij een betalingsherinnering. Rekeningnummer : BE61 6528 0018 5317.

Prijs 

70 € per persoon voor 9 weeksessies van elk minimum 75 minuten op dinsdag - gelieve een ligmatje mee te brengen

Geen sessies in de Kerst- en Paasvakantie tenzij ingehaald moet worden.Een probeerles kan mits voorafgaande aanvraag via mail of telefoon en mits de sessie niet volzet is. Invallen tijdens een sessie kan perfect mits pro rata inschrijvingsgeld. Inschrijven kan zolang de sessies niet volzet zijn - éénmaal ingeschreven heeft iedere lid een voorkeurrecht voor alle volgende sessies.

Annulaties & ristorno's

 • Met doktersattest: integrale terugbetaling vanaf de 3e ziekteweek via een tegoedmail
 • Zonder doktersattest: geprorateerde terugbetaling mits grondige reden via een tegoedmail én na aftrek van 25 € verzekerings- en administratiekosten

Annulaties of ristorno’s worden vanaf 01 september 2011 uitsluitend terugbetaald via een tegoedmail. Die kan aangewend worden om in de toekomst terug te komen bij davos inc, of kan doorgegeven of verkocht worden aan derden in een persoonlijke poging om hen tot sporten aan te zetten. Een tegoedmail behoudt zijn waarde zolang davos inc als vzw actief is en zal niet in contanten terugbetaald worden.

Kortingen

 • DIVA-korting : 50% op je eigen lidgeld per 3 nieuw aangebrachte leden.

Inbegrepen

 • Exclusief kado rond Kerstmis - voor zij die deelnemen aan de WINTERSESSIE
 • Heerlijk Paaskado - voor zij die deelnemen aan de LENTESESSIE
 • BA-verzekering - permanent

Waar 

Male-Sint-Kruis - VBS De Kantelberg - kleuterafdeling - overdekte binnenzaal - Raadsherenlaan 42 

Parkeren is een zaak van tijdig vertrekken. Er is voldoende parkeerruimte rondom.

Risico's

Het volgen van Yoga geschiedt op eigen gezondheidsrisico. Een lid verklaart zich fit voor het volgen van lessen. Davos aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid inz. schade, diefstal of verlies van persoonlijke eigendommen van de cursist.

Lesgever

Lesgever is Stijn Verschoore : 33 en jarenlang beoefenaar van yoga; volgde verschillende opleidingen i.v.m. coaching en gezondheid (Ayurveda en Nlp) -  in 2018 zijn certificaat behaald in India en klaar voor de ultieme uitdaging. Zeer gemotiveerd. Holistisch Coach & Mentor -  zijn grootste levensdoel is dat mensen zich terug moeten leren verbinden met zichzelf en de natuur.

martin.blomme@skynet.be – 0477 / 761 347