Clubinfo

Missie

Uw low budget sportclub

De VZW Davos Inc wil zo veel mogelijk mensen samenbrengen om budgetvriendelijk sport- beweging- dans en kinderkampen te beleven. Dit alles in sobere, propere ruimtes onder de leiding van ervaren, zeer goede en toegewijde lesgevers/monitoren in een familiale volkssfeer.

Onze maatschappelijke zetel is gevestigd in Damme en onze activiteiten beslaan gans Het Brugse Ommeland. Wij werken dagelijks aan de meest correcte communicatie en engageren ons voor een stipte en open boekhouding. Wij werken zonder enige vorm van sponsoring. et ons project DIVA ondersteunen wij goede doelen en projecten dichtbij.

Davos Inc richt uitsluitend recreatieve activiteiten in en staat garant voor een lage prijs per uur in de regio zonder permanente steun van overheidsbesturen. De ondertitel "Low Budget Sportclub" verwijst hiernaar.

De naam "Davos" is een verwijzing naar het gelijknamige Zwitsers skioord waar jaarlijks eind januari zakenmensen, poitici en leiders samenkomen om de wereldproblemen te bespreken en oplossingen aan te reiken in dienst van iedereen zonder onderscheid. Dit principe passen wij toe in onze regio voor sport en kampenaanbod.

Het logo van Davos Inc staat voor :

  • rood                gezelligheid en openheid
  • oranje             discipline en doelgerichtheid
  • uitroepteken  enthousiasme, geluk en talrijke extra's voor de leden
  • cirkels             voetjes op de grond
  • inc                   het italiaanse "incredibile": iedereen is ongelooflijk
  • low budget    netto goedkoop

Team

Martin Blomme

Oprichter Davos Inc en verantwoordelijk voor de coördinatie & ontwikkeling van alle activiteiten. Gehuwd met Kris en vader van Jelissa, Justine en Janouk. Ex-KBC en deeltijds bij Davos Inc. Afgevaardigde bestuurder.

Lowbudget sport & dans & kampen aanbieden aan kinderen en volwassenen : hun plezier & tevredenheid zijn mijn dagelijkse inspiratie. Sportaanbod moet betaalbaar zijn voor iedereen : altijd - permanent - overal

Dirk Desmedt

Oprichter Davos Inc. Verliet begin 2014 samen met Ann de club in onderling overleg en in de beste verstandhouding. Blijft een medewerker van de club. 

Zijn passie om altijd klaar te staan voor de club is een blijvende inspiratiebron. Zeven jaren van ongeëvenaarde werkkracht blijven voorgoed gegrift staan in onze clubhistorie.

Kris Vanhove

De stille motor van Davos Inc. Altijd klaar om direct in te springen waar nodig. Wie twijfelt aan de term " Support " kan altijd bij haar terecht. Stuurt bij achter de schermen, staat op de remmen als 't moet.

Lesgevers en monitoren

Davos Inc heeft een team van 28 toegewijde lesgevers die wekelijks lesgeven en 120 monitoren in haar rangen. Wij respecteren hun individuele privacywensen, de meesten wensen geen individuele voorstelling. 

Een lesgever bij Davos Inc wordt in de watten gelegd, krijgt alle inspraak, bepaalt grotendeels de inhoud van het gegeven onderdeel en is hét gezicht van elke activiteit.

Verleden

Davos Inc is de roepnaam voor vzw Davos Multisport Damme die in mei 2007 werd opgericht samen met de resterende bestuursleden van volleyclub De Kanaries Sijsele.

Naast het competitievolley werden in de daaropvolgende maanden en jaren veel nieuwe initiatieven opgezet in deze volgorde : aerobics / bbb  -  start to move  -  springschool  -  sportkampen  -  klassiek dansen  -  zumba  -  en kleuterkampen.

Op 2e Kerst 2009 werd in onderling overleg het competitievolley terug onafhankelijk onder de naam Davos Damme Volley, onder een afzonderlijke vzw met een eigen bestuur en eigen financiële verantwoordelijkheid. Wij wensen hen alle succes !

In de lente van 2010 werd de divisie Klassiek Dansen te Male, overgelaten tegen een onderhandelde vergoeding. Wij wensen hen alle succes en starten per 01.09.2010 een nieuw onderdeel STIJLDANSEN op in PC Patria te Assebroek.

Begin 2014 verlaten mede-oprichters Dirk & Ann in onderling overleg en in de beste verstandhouding de vzw wegens een samenloop van omstandigheden die een keuze noodzakelijk maakte. Dirk blijft cijferend actief achter de schermen voor Davos Inc : een godsgeschenk. Een herinnering aan de meest inspirerende samenwerking in de voorbije 7 jaar. Veel succes !

Davos Inc blijft fier op de losgelaten divisies en kijkt iedere dag vooruit waar nieuwe opportuniteiten liggen in sport - beweging en dans en waakt of binnen haar actueel aanbod alles piekfijn verloopt.

Heden

Onze club telt op 01 mei 2023 iets minder dan 3500 betalende leden.

Martin Blomme - sociaal

 • 1998-2007 : oprichter Levenslijn Damme samen met Rita Van Laecke
 • 2000-2006 : 6 jaar gemeenteraadslid Damme
 • 2005-2007 : oprichter vzw Roda Helis - vzw goede doel
 • 2006-2012 : 6 jaar ocmw-raadslid Damme
 • 2004-2009 : oprichter Buurt Informatie Netwerk ( BIN ) Sijsele
 • 2007- ....    :  oprichter Davos Multisport > sinds mei 2010 Davos Inc
 • 2013-2019 :  manager Mass-Inc